13 Kasım 2009 Cuma

Tavuklu Top Börek




Tavuk severler boregi bir de boyle deneyin.


Malzemeler:
2 yufka
2 kemiksiz tavuk but
1 sogan
tuz
karabiber
pul biber
kori tozu
1/2 cay bardagi sivi yag
Hazirlanisi:
•Tavuk butlarini yikayip kucuk kucuk dograyin. Tavada kavurun ve sogani ekleyin. Pisince tuz, karabiber, pul biber ve kori tozunu ekleyip ocagin altini kapatin. Arzu ederseniz biraz yag koyabilirsiniz.
•Bir kapta 1 cay bardagi sivi yag ile 2 su bardagi suyu karistirin.
•Yufkalari 4e bolun ve hazirladiginiz yagli su karisimindan elinizle yufkalarin heryerini islatin.
•Islattiginiz bir parca yufkayi kucuk bir kaseye koyun. Yufkanin kenarlari kaseden disari tasacak. Icine tavuklu harctan bir kasik koyup kenarda kalan yufkayi uzerine kapatin.
•Yagli kagit serili firin tepsisine hazirladiniz kasedeki boregi ters cevirin. Uzerini elinizle tekrar yagli su ile islatin.
•200 derecede pisirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: