24 Kasım 2009 Salı

Şehriyeli Bulgur Pilavlı Nar Tavuk


Malzemeler :


* 1 bütün tavuk

* 1 soğan

* 3 diş sarımsak

* 1 çorba k.mayonez

* 1 tutam taze kekik

* tuz

* tane karabiber

Pilavı için:

* 2 su b.bulgur

* 1 su b.tel şehriye

* 1 soğan

* 2 biber

* 1 domates

* 1 çorba k.domates salçası

* 1 su b.tavuk suyu

* 1 çorba k.tereyağı

* sıvıyağ

* tuz

* su

Hazırlanışı :

Bütün tavuğu yıkayıp süzdürdükten sonra içine 4'e bölünmüş soğanı, sarımsağı, kekiği ve tane karabiberi doldurduktan sonra tavuğun yüzeyini tamamen mayonez ile kaplayın. Butları ve kanatları çöp şiş ile karşılıklı olarak tutturduktan sonra 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.

Pilavı için tereyağını eritin. Daha sonra üzerine şehriyeyi alıp iyice kavurun. Kavrulunca üzerine bulguru ve soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Bİr süre sonra biber, salça ve domatesi de ekleyip tavuk suyunu ve sıcak suyu verin.

Kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakın.

Pişen tavuğu hazırladığnız pilav ile beraber servis edin. Dilerseniz yüksek ateşte sotelenmiş domates ve taze kekik ile beraber servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok: