17 Kasım 2009 Salı

Açma





Yarım su bardağı ılık su
•Yarım su bardağı ılık süt
•Yarım su bardağı sıvıyağ
•1 tatlı kaşığı tuz
•1/4 su bardağı şeker
•3 su bardağı un
•1 tatlı kaşığı mahlep (arzu ederseniz)
•1 yemek kaşığı aktif kuru maya (instant ise daha az kullanabilirsiniz)
Arasına sürmek için; Eritilmiş tereyağı
Üzerine sürmek için; 1 yumurtanın sarısı
Üzerine serpmek için; Çörek otu, susam

Yapılışı:

Hamur için gerekli malzemeleri yukarıda verdiğim sıraya göre makinenizin kabına koyup, hamur programında çalıştırın. Süre sonunda kabarmış olan hamurdan parçalar kopararak, avucunuzda poğaça yapar gibi açın. Eritilmiş tereyağından 1 tatlı kaşığı civarında alarak her tarafına sürün. Elinizle çekiştirerek rulo şeklinde sarın. Daha sonra iki farklı yöne doğru hamuru burarak uçlarını birleştirin ve tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam veya çörek otu serpin. Bu şekilde 15 dk daha bekletin. Daha sonra 350 F (175 C) ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Makineniz yoksa elle de hamurunuzu hazırlayabilirsiniz. Mayayı ılık su veya sütte köpürtüp, diğer malzemeleri ekleyip, yavaş yavaş un ilavesiyle çok yumuşak bir hamur elde edin. Hamur iki katı olana kadar bekleyin ve daha sonra şekillendirerek aynı adımları uygulayın
.

Hiç yorum yok: