17 Kasım 2009 Salı

Kuğulu Ekler






Çocukluğumdan beri her pastahanede en çok ilgimi çeken ekler olmuştur. İçinin kreması ve üzerinin çikolatası ile harka bir lezzet. Ama yapmasıda en az yemesi kadar eğlenceli.Tarifi klasik eklerin yapılışı ile aynı.

EK TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı su
100 gr margarin
1 su bardağı un
3 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Kreması için:

1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için

100 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı margarin
Yapılışı: Bir tencerede su,yağ,şeker ve tuz kaynatılır. Kaynamaya başlayınca un ilave edilir ve 5 dakika daha pişirilir. Hamur ılıyınca yumurtalar teker teker ilave edilip mikser ile karıştırılır. Krema torbasına doldurularak top şeklinde yağlanmış tepsiye sıkılır. Isıtılmış fırında üzeri pişip kabarana kadar ısıtılır. Kreması için gereken bütün malzemeler bir tencerede karıştırılıp kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Üzeri için çikolata, süt ve yağ benmari usulü ısıtılır. Soğuyan eklerin içine krema sürülüp üzerine erimiş çikolata dökülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: