17 Kasım 2009 Salı

Ispanaklı Krep





Ispanağın ne kadar yararlı olduğu hepimizce malum.. Sorun bu ıspanağı çocuklara yedirebilmek. Derken Sofra dergisi buna pratik bir çözüm bulmuş ve bende hemen denemeye karar verdim. Hiç ıspanak yemeyen kızım tadına bayıldı.(ıspanaklı olduğunu ona yedikten sonra söyledim) Yapılışını kolay, tadı güzel, besleyici ve çok yararlı..Haydi ne duruyorsunuz doğru mutfağa... Afiyet olsun..


YAPILIŞI:

Krep hamuru için; 2 Adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 çay bardağı süt, 6 çorba kaşığı un ve tuz karıştırılır. 8-10 yaprak ıspanak yaprağı robottan geçirilip karışıma ilave edilir. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya krep hamurlarından küçük birer kepçe döküp önlü arkalı pişirilir. Kreplerin üzerine iyice ezilmiş beyaz peynir sürülüp rulo şeklinde katlanır. Üzerlerine susam dökülüp halka biçiminde kesilir.

Hiç yorum yok: