13 Kasım 2009 Cuma

Browni Cheeskek



24 cmlik kalıp kullanıyoruz ve 160 derecede pişiyor.
Brownie Malzemeleri:
•100 gr tereyağı
•140 gr toz şeker
•4 adet yumurta
•1 paket vanilya
•2 tutam tuz
•300 gr bitter çikolata (erimiş)
•90 gr un
Hazırlanışı:Tereyağı ve toz şekeri mikserle 3 dakika çırpılır. Yumurtalar ilave edilir. Tuz ve soğutulmuş çikolata eklenir. Vanilya ve un da ilave edilip kısaca çırpılır. Kalbın tabanına yaylır. 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir.

Sıra Dolguda, Malzemeler:

•500 gr labne peynir
•60 gr tereyağı (yumuşak)
•210 gr toz şeker
•2 adet yumurta
•20 gr un
•60 gr ekşi krema (oda sıcaklığında kremaya 1 tatlı kaşığı limon suyu ya da üzüm sirkesi eklenir ve 1 saat kadar bekler)
•1 paket vanilya
Hazırlanışı:Peynir, tereyağ ve toz şeker mikserde 3 dakika kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir ve iyice karışıncaya kadar çırpılır. Un, ekşi krema ve vanilya eklenir ve iyice yedirilir.

Karışım, brownie katmanının üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika ya da üzeri kızarıp kenarları kabarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra 2 saat kadar ızgara üzerinde soğutulur. Servisten önce 6 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Sonra da sessizlik içinde, konsantre olarak her lokması ayrı seramoni ile yenir :)

Cheesecake yapmak zaman ve sabır ister. İşin lezzeti de burdadır. Tatlar iyice oturur, lezzetine doyum olmaz

Hiç yorum yok: