24 Kasım 2009 Salı

Kış Salatası





Malzemeler :

* 4 yumurta
* 1 su b.toz şeker
* 1 p.vanilya
* 1 p.kabartma tozu
* 2 su b.un
* Yarım çay b.su

Kreması için:

* 2 su b.süt
* 3 çorba k.un
* 1 tatlı k.vanilya şekeri
* 6 çorba k.toz şeker

Krem şantisi için:

* 1 p.çilekli toz şanti
* 1 .5 su b.süt

Üzeri için:

* vişne
* Çilekli çikolata
* pembe parça çikolata

Hazırlanışı :

İlk olarak kekini hazırlayın. Bunun niçin yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri kırarak mikserle köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine yarım çay b. su, vanilya, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.

Kek çemberinin altını yağlı kâğıtla kaplayın. Hazırladığınız kek hamurunu çembere dökerek 170 derecede pişirin. Daha sonra keki soğuttuktan sonra 3’e ayırın.

Bu sırada kremasını hazırlayın. Bunun için tencereye süt, un, vanilya ve toz şekeri alarak çırparak pişirin. Pişen kremayı soğumaya bırakın.

Diğer tarafta krem şantiyi çırpın. Üzerinden biraz alarak kremaya ekleyerek iyice çırpın ve yedirin.

Kekin alt kısmını çembere alarak üzerini reçel suyu ya da biraz şekerli sütle ıslattıktan sonra kremanın yarısını üzerine sıvayın. Daha sonra diğer keki de ıslatıp üzerine kapatın. Kalan kremayı üzerine sıvadıktan sonra Parça çikolataları üzerineserpin . En son kalan kekin de iç ksımını ıslatıp üzerine kapatın. Pastayı krem şanti ve vişneler ile süsledikten sonra kenarlarını da pembe çikolata ile kaplayın. Kalıbı ile 2 saat buzdolabınad bekeltip daha sonra soğuk olarak servis edin

Hiç yorum yok: