17 Kasım 2009 Salı
Portakal Şekerlemesi
5-6 adet portakalın kabukları soyulur. 1 gece tuzlu suda bekletilir.(fırsat buldukça suyunu değiştiriniz) Tencereye soğuk su koyarak içine kabuklar atılır ve 5 dakika kaynatılır. Bu işlem bir kere daha tekrarlanır. Kabuklar isteğe göre dilimlenir. Kabuklar tencereye konulur ve aynı hizada su ilave edilir. 2 su bardağı şeker katılarak suyunu çekene kadar kaynatılır. Kaynamaya başladığı sırada 2-3 damla limon suyu ilave edilir. Ilıdıktan sonra toz şeker yada eritilmiş çikolata ile süslenir. Bir gün dışarıda bekletilip kurutulur.Cam kavanoza koyarak buzdolabında veya derin dondurucuda keklerinizde kullanılmak üzere saklayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder