24 Kasım 2009 Salı

Mantarlı Kepek Makarnalı Tavuk



Malzemeler :

* 6 tavuk baget

* tuz

* karabiber

* pulbiber

* kekik

* sıvıyağ



Makarnası için:

* 1 p.kepekli makarna

* 1 p.mantar

* 1 kase ev yapımı ketçap

* 1 çorba k.domates salçası

* 1 çorba k.biber püresi

* 3 diş sarımsak

* 1 tutam taze fesleğen

* 1 tutam kereviz yaprağı

* zeytinyağı

* tuz

* karabiber



Hazırlanışı :

Tavuk bagetlerini bir kaba alarak üzerine sıvıyağı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kekiği alarak iyice harmanlayın. Fırın tepsisine dizerek 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Diğer tarafta makarnayı haşlayın. Mantarı ve sarımsağı riviera zeytinyağında yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Bir süre piştikten sonra üzerine ketçabı, biber püresini ve salçayı ekleyin. Biraz su ile kıvamını açın. En son ocaktan almaya yakın ince doğranmış fesleğen ve kereviz yaprağını da ekleyin. En son haşladığınız makarnaları da içine ilave edip harmanlayın.

Makarnaları servis tabağına alın. Üzerine nar gibi kızarmış tavuk bagetlerini yerleştirerek servis edin

Hiç yorum yok: