13 Kasım 2009 Cuma

Ispanaklı Kek




Ben bir arkadasa felan giderken pasta, borek yada kek gibi kendi yaptigim bir seyi goturmekten cok hoslanirim. Cocuklardan vakit bulabilirsem tabii. Gecenlerde yengemlere giderken herkesin cok sevdigi Tiramisu (tarifi eklenmistir) yapip goturdum. Oraya gelen yengemin bir komsusu bana´Neden Ispanakli Pasta yapmadin´ diye sorunca sasirdim. `Siz ne zaman yediniz benim Ispanakli Pastamdan´ diye sordum. Meger iki sene once bu pastadan yapip baska bir yengeme goturdugumde o komsu da oradaymis. Cok begenmis ve o zamandan beri tadini unutamamis. Orada bulunan herkesi bana bu pastayi yemeye davet ettim. Iste sizlere o tadi unutulamayan pastanin tarifi.


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi seker
1/2 su bardagi sivi yag
200 gram ispanak (dondurulmus)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardagi un
400 ml krem santi
2 yemek kasigi rendelenmis hindistan cevizi
Hazirlanisi:
•Ilk once keki hazirlayalim. Malzemelerin oda sicakliginda olmasina dikkat edin. Yumurtalari seker ile kopurene kadar cirpin. Sivi yagi ve ispanagi da ekleyin.
•Unu, kabartma tozunu ve vanilyayi eleyerek ekleyin ve yavas yavas karistirin.
•Yuvarlak bir firin kabina koyup 170 derecede yaklasik 45 dakika pisirin. Sogumaya birakin.
•Bu arada krem santiyi hazirlayalim. Sert bir kivama gelinceye kadar cirpin ve buzdolabinda bekletin.
•Kek soguyunca uzerinden ve kenarlarindan ince bir tabaka kesip alin. Bunu blenderda toz haline getirin ve hindistan cevizi ile karistirin.
•Keki ortadan ikiye kesin. Kekin alt katini servis tabagina yerlestirin ve uzerine krem santinin yarisini dokup yayin.
•Kekin ust katini kapatin. Kalan krem santiyi uzerine dokun ve duzgun bir sekilde yayin. Kenarlarina da surun.
•Pastanin uzerini de hazirladiginiz hindistan cevizli karisim ile susleyin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: