17 Kasım 2009 Salı
Güllaç
Nihayet bende güllaç yaptım. Muhallebili mi, fındıklı mı, fıstıklı mı derken bildiğim klasik güllaçı yapmaya karar verdim..Ben 10 yaprak güllaç kullandım. Bu sayıyı siz arttırıp eksiltebilirsiniz. 1.5 kilo süt ve 2,5 su bardağı şekeri kaynattım. Güllaç yapraklarından birtanesini tepsiye koyup üzerine bir kepçe kadar kaynamış sütü döktüm. Her yaprağada aynı işlemi yaptım ve bıçakla kıyılmış cevizlerimi döktüm(Bıçakla doğrayınca cevizler kararmıyor). Kalan beş yaprağınada aynı işlemi yaptım. Sütünüz kaldıysa üzerine mutlaka dökün güllaç hepsini emer. Üzerine tepsi kapattım. İşte bu kadar. Afiyet olsun ..
Etiketler:
Cevizli Tatlılar,
Sütlü Tatlılar,
Tatlılar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder