30 Ekim 2009 Cuma

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Bugün kendimle başbaşa kalmak istedim.Evde yalnız başıma yeni birşeyler keşfetmek için..Son ses müzik açtım ve mutfağa girdim,evettt şimdi mutfaktan çıkan güzel kokuların tarif sizlerle paylaşıyorum.

öncelikle annem ile site bahçemizde "içli köfte" yaptık.Doğuya has bir yemek,öyle lezzetli ki tariften faydalanarak denemenizi öneriyorum.Laf aramızda İçli Köfte tam bana göre bir yemek çünkü çok içliyim :)



.

MALZEMELER

250 gr dana kıyma
1 kg çiğ köftelik bulgur
1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş
tuz

iç malzemesi :

750 gr dana-kuzu kanşımı iri çekilmiş kıyma
iki çorba kaşığı tereyağ
kırmızı
pul biber
1 demet maydanoz
100 gr ceviz içi
3 baş soğan
ayçiçekyağ
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI

Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin. Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250 gr kıyma katıp, iyice yoğurun. Iri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp, servis yapın.

Hiç yorum yok: