30 Ekim 2009 Cuma

Fellah Köftesi

Malzemeler:


•2 su bardağı sıcak su
•2 su bardağı ince bulgur
•3 çorba kaşığı un
•2 yumurta
•Karabiber ,pulbiber,tuz Sosu için:


•2 adet kuru soğan •3 diş sarımsak
•5-6 çorba kaşığı sıvı yağ
•1 çorba kaşığı biber salçasıHazırlanışı:


Bulguru bir tencereye koyalım üzerine sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatıp bulgur kabarıncaya kadar demlenmeye bırakalım. Un, yumurta, tuz ve baharatları ilave ederek iyice yoğuralım. Misket büyüklüğünde köfteler yapalım (arada sırada elimizi ıslatalım) Bir tencereye su koyup kaynatalım içerisine tuz atalım köfteleri içine atıp haşlayalım. Tencereden köfteleri bir kevgir yardımı ile servis tabağına alalım. Daha sonra sosunu hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayalım sarımsaklatrıda minik minik doğrayıp ikisini beraber sıvı yağda kavuralım. Biber salçası ilave edip biraz daha kavuralım sosun içine 3 çorba kaşığı haşlama suyundan ilave edelim. Köftelerimizin üzerine gezdirelim.(İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurtda gezdirilerek servis yapılabilir.)


Afiyet olsun.

Kebap

şimdi ağız sulandırma vakti,hadi bakalım bakalım resimlere :)Biz susalım fotoğraf konuşsun.:)




Meze Salata

Meşhur salatam.

Resimlerle sizlere göstermek daha güzel oldu.Salatamın malzemelerinde yalnızca domates,soğan ve 5 dal maydanoz var.Üzerine de hafif narekşisi dökmeniz kafi olacaktır.



Doğum Günü Pastası

Malzemesi:
2,5 bardak un
2 komposto kaşığı kabartma tozu
2 kahve kaşığı tuz
1/2 bardak tereyağı
1 bardak toz şeker
2 yumurta
1 bardak ezilmiş olgun muz
2-3 adet muz
1/4 bardak kaymak
1 komposto kaşığı limon suyu
Üst ve içine: Dr ooetker Krem şanti

Hazırlanışı:
Tuz, kabartma tozu ve unu karıştırın. Tereyağla toz şekeri köpük köpük olana kadar çarpın. Yumurtaları şekerli yağa teker teker ilave ederken çarpmaya devam edin. Vanilyayı da katın. Ezilmiş muz ve sütü de karışıma ilave edin. Unu ve sütü azar azar malzemeye katarken karıştırmaya devam edin . İki adet orta boy yuvarlak kalıbı yağlayın. Malzemeyi kalıplara taksim edin. Orta sıcaklıktaki fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Pasta pişince fırından alın. Biraz soğuyunca kalıplardan çıkarın. Bir parçayı büyük bir tabağa yerleştirin. Baharatlı pastada verdiğimiz krema tarifinden hazırlayın. Bu parçaların üstüne kremayı sürün. İnce ince kestiğiniz muz dilimlerini de yerleştirin. İkinci parçayı birincinin üstüne yerleştirin. Pastanın üstüne ve yanlarına enli bıçakla krem şantiy sürün. Pastanın üstünü de, sıkma torbasına koyacağınız krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Bugün kendimle başbaşa kalmak istedim.Evde yalnız başıma yeni birşeyler keşfetmek için..Son ses müzik açtım ve mutfağa girdim,evettt şimdi mutfaktan çıkan güzel kokuların tarif sizlerle paylaşıyorum.

öncelikle annem ile site bahçemizde "içli köfte" yaptık.Doğuya has bir yemek,öyle lezzetli ki tariften faydalanarak denemenizi öneriyorum.Laf aramızda İçli Köfte tam bana göre bir yemek çünkü çok içliyim :)



.

MALZEMELER

250 gr dana kıyma
1 kg çiğ köftelik bulgur
1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş
tuz

iç malzemesi :

750 gr dana-kuzu kanşımı iri çekilmiş kıyma
iki çorba kaşığı tereyağ
kırmızı
pul biber
1 demet maydanoz
100 gr ceviz içi
3 baş soğan
ayçiçekyağ
karabiber
tuz

HAZIRLANIŞI

Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin. Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250 gr kıyma katıp, iyice yoğurun. Iri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp, servis yapın.